Hjortemedaljong med mandelsmør,
druer og tyttebær

Ingredienser

  • Hjortemedaljong a 125g/ Ytrefilet av hjort
  • 8 einerbær
  • 8 svarte pepperkorn
  • 1/2 dl fruktbrennevin eks. Calvados
  • 200 blå el grønne druer
  • 2 ss smør
  • salt
  • 3.5 dl viltfond
  • 11/2 dl rødvin
  • 3ss crème fraiche

Mandelsmør

  • 1 pose mandelspon
  • 60 g smør
  • 1 ss hakket persille
  • smak til med worcestersaus, salt og pepper

Tilbereding

Skjær eventuell filet i fire biter. Bind evt. en bomullshyssing rundt hver medalsjong for å få dem høye. Knus einerbær og svart pepper og bland i fruktbrennevinet. Gni inn medaljongene med krydderblandingen. Mariner i en time, gjerne i plastpose.

Skyll druene, del dem og fjern steiner. Brun medaljongene i matfett i ca 4 min. på hver side. Krydre evt. med salt. For medium stekt økes steketida med 2-4 min.

Hell viltfond og rødvin i pannen og kok i noen minutter. Sil det over i en kjele og legg i druene. Bland i crème fraiche, kok opp og smak til med med noen dråper worcestersaus.

Rist mandelspon lett i en tørr stekepanne. Bland dem i smøret og rør til smidig konsistens. Rør inn persille og smak til med worcestersaus, salt og pepper.

Legg medaljongene i en ildfast form. Fjern hyssingen. Legg smøret over og sett formen i ovn ved 250 C på grillvarme, øverste rille i 2-3 min. Server hjortemedaljongene med druesausen, små, fine poteter, gjerne mandelpotet og kokte grønnsaker eller salat.

Sausen kan godt smakes til med tyttebær i tillegg til eller som erstatning for druene.

Oppskrift er hentet fra mineoppskrifter.no.Besøk dem! her er det masse inspirasjon å hente.

placeholder placeholder placeholder placeholder