Indrefilet av svin med grillede grønnsaker

Ingredienser

  • Indrefilet av svin 600 g
  • 1 stk Aubergine
  • 1 stk squash
  • 2 stk rød paprika
  • 3stk løk
  • 1 potte kruspersille, liten
  • 1 stk sitron

Fra kjøkkenskapet

  • 4 ss olivenolje
  • 11 fedd hvitløk
  • 2 ts oregano, tørket
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss honning
  • 1ss soyasaus

Tilbereding

Skjær aubergine, squash, paprika og 2/3 av løken i store biter

Ha grønnsaker, olje, hele hvitkløksfedd (spar noen til sennepssjyen), sitron, oregano, salt og pepper i en bolle og bland godt.

Krydre kjøttet med salt og pepper. Ha olje i en glovarm panne og brun kjøttet på alle sider. Sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Legg kjøttet i ovnen over grønnsakene og la det steke tikl det har en kjernetemperatur på 58 C. La den hvile under folie mens du lager sennepssjyen.

Finhakk halvparten av resterende løk. Fres løk og resten av hvitløken i smør til gyllen, ha i balsamicoeddik, honning og soya. Bland godt. Smak til med pepper. Server med rikelige mengder hakket frisk persille.

Oppskriften er hentet fra Rema 1000

placeholder placeholder placeholder placeholder