Skinkestek med fiken og mandler

Ingredienser

11/2 kg skinkestek, svinestek, flatbiff eller ytrefilet av svin
1 ts pepper
2 ss smør til steking
150 g bacon i små terninger
2 fedd finhakket hvitløk
10 stk tørkede fiken i små terninger
saft av 2 clementiner
10 stk tørkede fiken i små terninger
1 ss finhakket frisk salvie
50 g grovhakkede mandler

Tilbereding

Forvarm stekovnen til 125 C

Krydre steken med salt og pepper. Brun den godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Legg steken over i en ildfast form

Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken og sett formen midt i stekovnen

Fres baconterningene sprø i en stekepanne. Ta ut baconnet og fres finhakket hvitløk i stekepannen med baconfett. Ha i tørket fiken i terninger og press over saften av klementin.Stek i noen minutter og ha i finhakket salvie. Bland inn sprøstekt bacon til slutt.

Ta ut steken når steketermometeret viser 68 C, smør på fikenblandingen og dryss over grovhakkede mandler. Sett formen tilbake i stekovnen

Øk temperturen på stekovnen til 200 C og stek til mandlene har fått fin brunfarge og steken har ønsket kjernetemperatur. La steken hvile i 15-20 min. før den skjæres i porsjoner.

Oppskriften er hentet fra meny.no

placeholder placeholder placeholder placeholder